Erős Tibor

ultrafutó

Születési dátum 1976. június 22.
Magasság 174 cm
Tömeg 62 kg
Lakhely Budapest
Legnagyobb versenyélmény Korinthosz 160 km, pályacsúccsal 1. hely
Kedvenc étel paradicsomleves, penne arrabiata, Snickers
Kikapcsolódás fürdő, filmnézés
Filozófia a szabályok, a keretrendszer a legjobb vezető
Kulcsszavak tudatosság, felkészülés, jelenlét
Inspiráció a csúcson csak egy hely van, az pedig az első

Út az ultráig

A futással való kapcsolatom elég későn, 39 éves koromban kezdődött. Ekkor még csak hobbiból, stresszlevezetésként futottam heti egy-két alkalommal nagyon rövid távokat (max. 3 km). Egy futás kihívás (Fuss 2016 km-t 2016-ban!) indított el a rendszeres futás útján, amiből rövid időn belül már meglett az első félmaratonom, majd maratonom – teljesen tapasztalatlanul és felkészületlenül belevágva, de ennek köszönhetően igen sokat tanulva is belőle.
Minél többet futottam, minél jobban megismertem a testemet, a határaimat, bővítettem a futással kapcsolatos ismereteimet, annál többször foglalkoztatott a maratoninál hosszabb távok megtételének gondolata. A kíváncsiságom végül addig hajtott, míg közel 3 évnyi amatőr futás után beneveztem életem első 6 órás ultrájára, ahol 75,299 km-rel a II. helyen végeztem. Ez az eredmény, valamint a versenyen átélt élmények, tapasztalások megadták azt a bizonyosságot, hogy tudtam, éreztem, az ultrafutással nekem dolgom van.
Ettől a ponttól futóként napról napra egyre tudatosabban élem az életem, mindig az épp aktuális kihívás vagy verseny céljainak megfelelően tervezve a mindennapjaimat (ami nem csak az edzést, hanem a rekreációt, a diétát, a rehabilitációt és a kikapcsolódást is jelenti).
Ultrafutó pályafutásom eddig stabilan halad felfelé, amit elsősorban a futásban történő tudatos jelenlétemnek köszönhetek. Ezzel a tudatossággal tervezem a mindennapi futásaimat csakúgy, mint a felkészülési időszakokat és a versenyeimet is.
Támogasd Te is a felkészülésemet!
Támogatásoddal hozzájárulhatsz a felkészülésemhez és a versenyeken való sikeres részvételemhez..

A Donably oldalamon választhatsz eseti vagy rendszeres támogatást, kisebb vagy nagyobb összeget, ahogy neked a legkedvezőbb.

Hozzájárulásod előre is köszönöm!
Rendszeres támogatás Egyszeri támogatás